fredag 12 september 2008

Drivbänken just nuI drivbänken har det växt så det knakat hela sommaren. Nu är det Physalis, Mangold och Pumpa som i huvudsak trängs om utrymmet. Tomaterna har jag fått ta bort, de blev dåliga allihop :(.

Jag satte fyra pumpaplantor i år: två hallowenpumpor och två jättepumpor. Alla plantor växer så det knakar. En av varje har jag satt i drivbänken och en av varje i komposten utanför. Det är lite "Trifider" över att odla pumpor-de brer ut sig med sina "tentakler" överallt.
Från och med september är jag ledig måndagar, övriga dagar jobbar jag 4 timmar. ALltså har jag varit ledig idag. Det har varit välbehövligt! Har haft mycket värk sedan slutet på förra veckan. Skulle hjälpt Johan med att fixa på framsidan i helgen men stod bara och pekade. Våra fantastiska vänner Miriam och Mikaell (jo det var de som hjälpte oss med handledaren tidigare i år) kom till vår räddning med arbetsvilja, muskler och energi. Så var halva jobbet fixat. Jag lekte med deras lilla 1 1/2 åriga Ester under tiden, och det var sååå roligt!

Så här såg det ut på framsidan i fredags.


Sedan dess har det alltså hänt en hel del, men någon ny bild har jag inte tagit, och nu är det för mörkt ;). Och för sent för mig att vara vaken. Måsta hoppa i säng nu, morgondagen bjuder på stillasittande möten- ett med försäkringskassan och ett telefonmöte med projektledningsgruppen i ett av projekten jag arbetar med för tillfället. Hoppas nacken hänger med!

2 kommentarer:

Lotta sa...

Hejsan :) såg din fråga i min blogg och nej - jag provade inte övervintra gräset så jag kan inte hjälpa dig men ta och prova du - ta in det innan frosten kommer. Tror att jag minns att någon lyckats. Jag "fastnade" i en gräsvippa vid trädgårdsföreningen i veckan och tänkte prova att så de fröna till våren. Lycka till :)

Annika Christensen sa...

Du får gärna ringa och prata växthus. Kul att hittade till min blogg. Nu skall titta på din.
0705-128160
Nej du hög mur är toppen!!
Den värmer upp växthuset tidigt på våren och värmen stannar kvar länge på hösten. Mitt största problem är att skugga allt.
Men ring du om du vill.

Annika