söndag 6 april 2008

Aporna sjunger-då är det vår!

Varje vår sedan vi flyttade in 2001 har jag hört en konstig fågel i skogen nedanför vårt hus. Jag trodde iallafall att det var en fågel. Oj, vad jag har sprungit runt och försökt lokalisera var ljudet kom ifrån. Och försökt gissa vilken fågel det kan vara som låter så. Förra våren kom jag på det. Det är ingen fågel, det är gibbonaporna i djurparken som sjunger. Det låter så här. I tisdags hörde jag sången för första gången i år. Det var en härlig kväll att gå bland blommande krokus och lyssna på koltrast, talgoxar och gibbonapor. Jodå, mina krokusar (som jag bloggat om tidigare) lever och har hälsan, trots barnens lek i snön som kom innan påsk.



Igår hörde vi annan fågelsång, eftersom vi var vid Hornborgasjön. Vi hade en underbar dag, om du vill kan du se bilder och läsa om hur vi hade det här. Vid naturrummet vid fågeludden träffade jag en gammal kompis från Fältbiologerna, det var nästan 20 år sedan vi sågs. Roligt och lätt att känna sig lite gammal när man kan se tillbaka på livet sådär långt ;-).

I tisdags sådde jag i drivbänken: morötter, rädisor, sallad och ruccola. Temperaturen var då iallafall uppe i 11 grader. Det är tveksamt om det pågår någon vidare snabb förbränning av hästgödslet under jordlagret. Om det är tillräckligt varmt i jorden och inne i bänken visar väl sig vad det lider, ännu har inget grott iallafall. Men i krukorna på fönsterbänken växer det för fullt! Kul, kul, kul!

Inga kommentarer: